Bine ati venit !

Bine ati venit !
Sper sa va placa acest blog ! :)

8 aprilie 2013

Istoria crucilor


Orice persoana a vazut o cruce , dar oare v-ati intrebat de unde provin acestea ?

Cruce e un cuvant ce vine din limba latină de la crux, crucis (crucifix). E un simbol in forma de rascruce, formata de doua sau mai multe linii. Regiunea e o zona definita de intersectare: in general sunt patru regiuni precum cele ale unei busole : N,E,S,V.

Semnul crucii exista de foarte mult timp , chiar din antichitate pana in prezent , unul dintre cele mai raspandite simboluri din lume . Este desenat sau scrijelit in persteri inca din epoca de piatra. Crucea este un simbol legat de divinitatii : zeii , vechi simbol cosmic, dar si instrument de supliciu, simbol crestin si al mantuirii .  Sensul cruci era acela al vietii.
  • Exista peste 400 de modele de cruci din care va voi enumera cateva : cruce latina,cruce in forma de T(tau), sau franciscana,crucea sfantului Andrei, sau cruce în formă de X,crucea sfantului Petru, sau cruce intoarsa,cruce basca,cruce celtica,cruce sau carja papala,cruce greaca, cu bratele egale,cruce egipteana sau ankh,cruce furcata, in forma de Y,cruce cu varfuri,cruce cvadrupla,cruce ancorata,cruce slava,cruce cu trifoi,cruce patriarhală, sau lorenă,cruce malteză,cruce ierusalimiteana,cruce occitana,cruce gamata, sau svastika,crucea templiera,cruce hughenota,cruce scandinava,Crucea alpha si omega,crucea botezatorului ,crucea bizantina ,crucea trilobata,Crucea triumfului Imparatiei lui Iisus Hristos pe pamant,crucea episcopala,cruce patriarhala,cruce patee,crucea templiera,crucea patimilor,crucea nasterii domnului,cruce floare-de-crin,cruce crenelata,cruce crosslet,cruce rasariteana,crucea invingatorului.

Cruci folosite in ocultism :
Crucea svastica -Crucea franta (indoita) inspre stanga se foloseste mai ales in ocultism. Crucea franta inspre dreapta a constituit emblema nazismului.
Crucea egipteana ankh- se foloseste adesea in magie.
Cruci cu pentagrame in mijloc , intalnite adesea la jidani.Semnul care este pus este steaua iudaica, asemenatoare Stelei lui David. 

Iata cateva imagini cu niste cruci :










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu